- kruche ciasto z TEGO przepisu (jeżeli coś zostanie, ciasto można zamrozić i wykorzystać innym razem).
- 0,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 1,5 szklanki puree dyniowego
- 1 szklanka mleka skondensowanego
- 2 łyżeczki pumpkin spice
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
PRZYGOTOWANIE:
- Kruche ciasto rozwałkować, wyłożyć nim nasmarowaną masłem formę o średnicy 22 cm.
- W misce utrzeć jajka, żółtko i cukier. Ucierać aż masa będzie miała blady żółty kolor.
- Do masy dodać puree z dyni, wymieszać.
- Dodać mleko skondensowane, wymieszać.
- Dodać pumpkin spice i mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
- Masę wylać na ciasto.
- Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 230° C i piec 15 minut, następnie ciasto przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 180° C i piec przez 45-50 minut.
- Ciasto wyciągnąć z piekarnika, całkowicie ostudzić i schłodzić przez kilka godzin w lodówce (lub przygotować dnia poprzedniego i chłodzić w lodówce przez całą noc).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz