SKŁADNIKI:
- 15 dużych pieczarek
- pół dużej cebuli, pokrojonej w kostkę
- 100 g boczku wędzonego, pokrojonego w drobną kostkę
- garść świeżej zielonej pietruszki, posiekanej
- sól, pieprz
- 15 dag startego żółtego sera
- ser Camembert, pokrojony w plastry
PRZYGOTOWANIE:
- Pieczarki dokładnie umyć, wyciąć nóżki i drobno je pokroić. Kapelusze odłożyć.
- Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Podsmażyć cebulkę.
- Następnie do cebuli dokładamy boczek i smażymy kilka minut.
- Dorzucamy pieczarki, wszystko przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy tak długo, aż większość wody odparuje.
- Zdejmujemy patelnię z ognia. Dorzucamy do niego pietruszkę i mieszamy.
- Do farszu dodajemy większość sera żółtego, pozostawiając odrobinę do kolejnych etapów.
- Farsz przekładamy do pieczarek. Na każdej pieczarce układamy plaster sera Camembert, a na nim układamy resztę potartego żółtego sera.
- Pieczarki układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180°C przez 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz