SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżeczki pumpkin spice (przepis TUTAJ)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,75 szklanki cukru brązowego
- 0,25 szklanki cukru białego
- 1 szklanka puree z dyni (przepis TUTAJ)
- 2 jajka
- 0,25 szklanki oleju
- 0,25 szklanki wody
PRZYGOTOWANIE:
- W misce wymieszać mąkę, pumpkin spice, sodę oczyszczoną isól.
- W drugiej misce utrzeć jajka z cukrami. Powoli wmieszać olej, następnie wodę. Na końcu dodajemy puree z dyni i dokładnie mieszamy.
- Suche składniki przesypujemy do mokrych i mieszamy aby połączyć je ze sobą.
- Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem formy do muufinek.
- Muffinki pieczemy w 180°C przez 20-25 minut.
Z podanych proporcji wychodzi 12 muffinek.
Olu, wspaniale "opakowałaś" te muffinki!:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-) Zainspirowały i zmobilizowały mnie nowe talerzyki :)
Usuń