SKŁADNIKI:
- 4 małe cukinie, pokrojone w niewielką kostkę
- 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- puszka tuńczyka (rozdrobnionego) w sosie własnym
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- sól, pieprz
- 6 łyżek gęstej śmietany (12% lub 18%)
- makaron
PRZYGOTOWANIE:
- Na patelni z odrobiną oleju zrumienić cebulkę. Dodać czosnek i podsmażać całość około 1 minutę.
- Dodać cukinię, smażyć kilka minut co jakiś czas mieszając. Cukinię smażymy tak długo aby zmiękła.
- Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Chwileczkę podsmażamy, następnie dodajemy puszkę tuńczyka oraz śmietanę. Całość dobrze mieszamy.
- Gotujemy makaron, który po ostudzeniu łączymy z 'sosem'.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 4 porcji.
That's pasta and zucchini and..? Tuna by any chance??
OdpowiedzUsuńYes again, it's tuna!
OdpowiedzUsuń