CIASTO - SKŁADNIKI:
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1 szklanka potartej marchwi
CIASTO - PRZYGOTOWANIE:
- W misce utrzeć jajka z cukrem. Dodać i delikatnie wmieszać olej.
- W drugiej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
- Suche składniki wsypać do mokrych i dobrze wymieszać.
- Dodać marchew, wymieszać.
- Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy o średnicy 20 cm. Piec w 180°C przez
- 25-30 minut.
LUKIER - SKŁADNIKI:
- 60 g masła o temperaturze pokojowej
- 3/4 szklanki białego cukru pudru
- 60 g twarożku naturalnego o temperaturze pokojowej (ja użyłam Hohland'a w niebieskim pudełku).
LUKIER - PRZYGOTOWANIE:
- Utrzeć masło z cukrem. Dodać twarożek i dobrze wymieszać.
- Gotową polewę rozprowadzić na dobrze wystudzonym cieście.
Carrot cake?
OdpowiedzUsuńYes :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń